Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری یزد با اشاره به تجهیز پارک شادی یزد با اعتباری معادل 51 میلیارد ریال، از نصب تدریجی 13 دستگاه بازی جدید در این شهربازی تا پایان سال‌جاری خبر داد.

به گزارش ایسنا ، یکی از گلایه‌های معمول شهروندان یزدی کمبود مراکز تفریحی و پارک‌ها برای سپری کردن اوقات فراغتشان است ولی این در حالی است که علاوه بر وجود شهربازی‌های متعدد، سرانه کنونی فضای سبز هر یزدی حدود 13 مترمربع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهر یزد در حال حاضر سه شهربازی تحت پوشش سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری شامل پارک شادی، پارک کوهستان و پارک بزرگ شهر و تعداد زیادی فضاهای بازی دارای مدیریت بخش خصوصی است.

البته یکی از بزرگترین و قدیمی‌ترین شهربازی‌های یزد که سال‌ها از تاسیس آن گذشته و به دنبال قدیمی شدن تجهیزات بازی آن تا چند ماه پیش به شدت از رونق افتاده بود، پارک‌ شادی یزد است.

این شهربازی در زمینی وقفی به وسعت پنج هکتار و با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، فعالیت خود را از 22 بهمن سال 1366 آغاز کرد و پس از 14 سال بهره‌برداری در سال 1380 تحویل شهرداری شد ولی به دلیل به‌روز رسانی نشدن تجهیزات آن، سالها بی‌رونق ماند و گاهاً نیز ماه‌ها در تعطیلی به سر ‌برد.

البته همزمان با سال جدید تجهیز این پارک در دستور کار سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری یزد قرار گرفته که همین عامل منجر به رونق مجدد این پارک شده است.

«محمد صفدرپور» مدیر عامل این سازمان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در این رابطه می‌گوید: امسال با اعتباری بالغ بر 51 میلیارد ریال تعداد 13 دستگاه جدید برای تجهیز این شهربازی خریداری شده که تاکنون چهار دستگاه شامل مری‌گوران، تاب فرار کودک، قطار کودک و چرخ و فلک نصب و راه‌اندازی شده و مابقی نیز تا پایان سال راه‌اندازی خواهند شد.

وی در همین رابطه می‌افزاید: علاوه بر تجهیز پارک شادی به دستگاه‌های جدید، سیستم مرکزی صوت در این شهربازی نیز در حال نصب است.

وی در مورد درخواست شهروندان مبنی بر لزوم ایجاد شهربازی‌های جدید، اظهار می‌کند: گسترش شهربازی‌ها علاوه بر نیازمندی به شرایط جغرافیایی مناسب، به عوامل متعددی مانند مسائل اقتصادی و فرهنگی جامعه هدف نیز بستگی دارد لذا نمی‌توان انتظار داشت که هر از گاهی شاهد افتتاح یک شهربازی جدید در شهر باشیم.

وی با اشاره به وجود شهربازی در برخی پارک‌های بزرگ شهر یزد، عنوان می‌کند: معمولاً به جای ایجاد شهربازی‌های جدید، سعی می‌شود این شهربازی‌ها با راه‌اندازی دستگاه‌های جدید گسترش یابند و به روز شوند.

صفدرپور در این باره متذکر می‌شود: البته همانطور که نمی‌توان یزد را از نظر جمعیتی یا سرانه فضای سبز با برخی شهرهای بزرگی مانند مشهد و اصفهان مقایسه کرد، شهربازی‌های آن را نیز نمی‌توان با شهربازی این شهرها قیاس کرد.

وی به برخی محدودیت‌های موجود برای توسعه شهربازی‌ها در یزد نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: شهربازی‌های یزد معمولاً همزمان با ماه‌های عزاداری مانند محرم و صفر به شدت بی‌رونق می‌شوند و استقبال بسیار کمی از آنها صورت می‌گیرد.

این مسئول خاطرنشان می‌کند: به عنوان نمونه‌ای دیگر، یکی از اقداماتی که در راستای تسهیل دسترسی بازدیدکنندگان وسایل بازی در پارک شادی صورت گرفت، کارتی شدن بلیط دستگاه‌های بازی بود ولی این طرح مورد استقبال مخاطبان قرا نگرفت لذا مجدداً سیستم فروش بلیط راه‌اندازی شد .

صفدرپور در مورد رعایت ایمنی و استانداردها در وسایل بازی این شهربازی، می‌گوید: خوشبختانه از سال 1392 تاکنون تمام دستگاه‌هایی که برای شهربازی‌های یزد خریداری شده، استاندارد و دارای پوشش بیمه‌ای هستند و تجهیزات جایگزین در دستگاه‌ها نیز در صورت داشتن ایمنی و سلامت فنی و تایید کارشناسان اداره استاندارد، امکان نصب پیدا می‌ کنند.

وی در ادامه نیز با اشاره به سرانه کنونی 13 مترمربعی فضای سبز هر شهروند یزدی از تلاش برای توسعه این فضاها در شهر خبر می‌دهد و تصریح می‌کند: امسال ایجاد فضای سبز در محل نگهداری از خودروهای اسقاطی در مجاورت پل شهید تقوی به مساحت 11 هکتار طراحی شده که در حال اجراست.

رییس سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری یزد به تلاش این سازمان برای ایجاد فضای سبزی به مساحت 150 هکتار در بلوار قصر واقع در منطقه دروازه قران نیز اشاره و اجرای این طرح را منوط به رفع مشکلات سند این زمین ذکر می‌کند.

وی با اشاره به مجموعه فضای سبز زیتون به مساحت 50 هکتار در انتهای بلوار نواب‌صفوی واقع در محدوده کشتارگاه قدیم، اظهار می‌کند: امسال این مجموعه به ست بازی و وسایل ورزشی تجهیز خواهد شد.

صفدرپور در پایان نیز یاداور شد: در برنامه‌های اعتباری سالجاری سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری یزد برای تامین روشنایی یک میلیارد و 930 میلیون تومان، ایجاد مبلمان 675 میلیون تومان، تامین ست بازی 400 میلیون تومان، تهیه کف‌پوش 350 میلیون تومان، آلاچیق 60 میلیون تومان، لوله کشی 150 میلیون تومان و هزینه گل‌کاری با اعتبار 40 میلیون تومان، در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۷۵۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسجد و فرهنگسرا را چرا داخل پارک می‌سازند؟/ تهران خشک به بوستان نیاز دارد

در اردیبهشت ۱۳۹۶ مدیرکل محیط زیست استان تهران گفت کاهش فضای سبز شهر را ناشی از تغییر کاربری است و فضاها و باغات سبز شهری به ویژه در شمال غرب تهران تخریب شده اند تا فضا برای ایجاد بنا و آپارتمان و برجها ایحاد شود. ریشه های درختان چنار در کنار خیابان ولیعصر به دلیل اجرای پروژه‌های عمرانی در حاشیه خیابان آسیب زیادی دیده است. توسعه بی‌برنامه به قیمت نابودی باغ‌های انار تهران در داخل و اطراف شهر تمام شده است. در آن زمان محمدباقر قالیباف وقت تهران به دلیل اجازه ساخت‌وساز بی‌رویه و تغییر کاربری در شهر مورد انتقاد قرار گفته بود البته او در اسفند ۱۳۹۵ گفته بود که در ۱۲ سال فعالیت خود در شهرداری بر گسترش فضای سبز تهران از ۱۸ هزار هکتار به ۳۹ هزار هکتار رسانده است. البته منتقدان این میزان توسعه را مورد سوال جدی قرار داده اند. مخروط افکنه های کوهپایه های البرز جنوبی قرار دارد میانگین بارش تهران در بلند مدت۲۳۰ میلی‌متر است، اما در سال آبی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ تا اردیبهشت ۱۴۰۳ تنها حدود ۱۴۰ میلی‌متر بارش دریافت کرده است که نشان‌دهنده کاهش حدود ۳۹ درصدی بارش در این استان است.

دسترسی عادلانه برای ساکنان شهر به پارک و فضای سبز از نماد های رعایت حقوق شهروندی و عدالت اجتماعی در دوران حاضر است . شاخص‌های «نسبت پارک» و «سرانه» برای پارک‌های تهران کمتر از استانداردهای ایران است. نابرابری های زیاد در توزیع پارک ها باعث نابرابر دسترسی ساکنان مناطق مختلف شهر به این پارک ها نیز وجود دارد. در حالی که برخی از ساکنان در مجاورت ۱۱ پارک زندگی می کنند، حدود ۲۰ درصد از شهروندان در حدود ۲۶ درصد از مساحت شهر در محدوده دسترسی هیچ پارکی قرار ندارند. ایجاد پارک های کوچکتر در نقاط خاصی از شهر باید نابرابری را کاهش دهد. تراکم کلی درختان در شهر تهران حدود ۹۷ درخت در هکتار و تعداد درختان حدود هفت میلیون درخت است. رایج ترین گونه های درختی کاج افغانی (۱۳.۰ درصد)، ملخ سیاه (۱۰.۰ درصد) و سرو آریزونا (۹.۴ درصد) هستند. در تهران حدود ۲۸ درصد درختان را گونه های بومی آسیایی تشکیل می دهند و بیشتر درختان منشأ آمریکایی دارند (۲۶ درصد درختان).

سازمان پارکها و فضای سبز شهر تهران، زیر نظر شهرداری تهران متعهد به دستیابی به توسعه پایدار فضای سبز تهران و بهبود حفاظت از محیط زیست است. این سازمان همچنین پویش های افزایش آگاهی و فعالیت های آموزشی را برای گسترش دانش شهروندان در مورد توسعه پارک ها هدایت میکند. برنامه های این سازمان شامل چهار بخش است: توسعه فعالیت های بدنی، در نظر گرفتن اقدامات ترویجی و آموزشی، توسعه فضای سبز در حاشیه بزرگراه ها، توسعه جنگلداری حومه شهری از سال ۱۳۶۷. فعالیت های فضای سبز که در دروه سی ساله ۱۳۶۷-۱۳۹۷ شامل ایجاد ۱۵۴ پارک و توسعه ۴۲۸۰ هکتار فضای سبز بوده است.

در سده گذشته افزایش گسترده جمعیت و رشد فیزیکی منجر به گسترش شهر به باغ‌ها و زمین‌های کشاورزی با اشغال فضای سبز تا دهه ۱۳۵۰ شمسی بود. تهران دارای ۷۵ بوستان بود که در کنار جنگلداری در حاشیه شهر، فضای سبز در مجموع به مساحت ۲۹۳۷ هکتار داشت. ساخت ۱۷۳۰ پارک تا سال ۱۳۹۱ فضای سبز داخل شهر و حاشیه نزدیک آن را به ۴۰ هزار هکتار افزایش داد. طی دهه ۱۳۹۰ ً با ساخت ۲۰۰ پارک ، سرانه فضای سبز به ۲۵ متر مربع رسید . اما با وجود پارک های جدید، هنوز کمتر از ۱۰ درصد از مساحت شهر را فضای سبز پوشانده است.

پارک های عمومی جزء حیاتی منظر شهری هستند. سلامت و کیفیت زندگی در هر شهر تا حد زیادی به وجود و توزیع این پارک ها بستگی دارد تا دسترسی برابر برای ساکنان شهر تضمین شود. در ایران سرانه پارک ها حداقل ۱۳ متر مربع با توجه به شرایط طبیعی، اجتماعی و فرهنگی توصیه شده است. استاندارد ۵ تا ۱۰ مترمربع سرانه و برخی از پژوهشگران ۹ متر مربع را پیشنهاد کرده اند . پارکهای تهران سرانه به طور قابل توجهی کمتر از هر یک از این مقادیر سرانه فضای سبز تامین میکنند. از سوی دیگر سرانه فضای پارک نیز به طور قابل ملاحظه ای کمتر از میانگین سایر شهرهای ایران (۱۱.۵ متر مربع ) است. سرانه پارک‌های شهری در پنج شهر پرجمعیت دیگر مشهد، اصفهان، کرج، شیراز و تبریز به ترتیب ۴ ، ۲۱ ، ۰.۸۷، ۱ و ۸ مترمربع است . تهران از اصفهان و تبریز عقب تر است. . نسبت پارک در این شهرها به ترتیب ۴، ۲۴، ۱، ۰.۲ و ۶ درصد است که تنها اصفهان نسبت به تهران دارای نسبت پارک بالاتری است.

نابرابری های زیاد در توزیع پارک ها در شهر تهران نیز باعث شده است تا دسترسی ساکنان آن به همین پارک های موجود نیز نابرابر باشد. برخی از ساکنان و به ویژه حاشیه نشین های تهران در محدوده دسترسی هیچ پارکی قرار ندارند. پایین بودن سرانه پارک‌ها در شهر تهران و توزیع نابرابر آن‌ها، ایجاد پارک‌های کوچک‌تر به‌ویژه در مناطق شمال غرب و جنوب غرب شهر را برای بهبود کیفیت زندگی ساکنان آن می‌طلبد.

*استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902369

دیگر خبرها

  • حرکت تانک‌وار شهرداری زاکانی علیه پارک‌های قدیمی تهران؛ باز کردن باب «درخت‌کشی» به چه قیمتی؟
  • باز کردن باب «درخت‌کشی» به چه قیمتی | حرکت تانک‌وار شهرداری زاکانی علیه پارک‌های قدیمی تهران!
  • چرا شهرداری می‌خواهد با تانک از روی پارک‌های تهران بگذرد؟
  • معلق ماندن مردم در تاب پارک سیرجان در پی قطع برق
  • آغاز ساخت دو زمین ورزشی در مهدیشهر
  • مسجد و فرهنگسرا را چرا داخل پارک می‌سازند؟/ تهران خشک به بوستان نیاز دارد
  • ادامه ساخت و ساز شهرداری زاکانی در پارک‌ها (+ عکس) / دیوار کشی در بخش‌هایی از این بوستان قدیمی تهران
  • ادامه ساخت و ساز شهرداری زاکانی در پارک‌ها؛ دیوار کشی در بخش‌هایی از این بوستان قدیمی تهران/ عکس
  • اعتبار ۴ هزار میلیاردی برای طرح‌های آبرسانی خراسان شمالی
  • (تصاویر) تهدید درخت‌های قدیمی پارک لاله؟